zaterdag 16 juni 2007

Fairbanks > Delta River > Denali > Anchorage

Sinds gisteren zitten we terug in Fairbanks, op onze vertrouwde campground. Met supermarkt Fred Meyer en Brewster Burger op wandelafstand. Na lang overleggen en overwegen hebben we besloten om voor de komende acht dagen terug een jeep te huren. Daarmee vertrekken we vanmiddag richting Delta River, een 500-tal kilometer ten noordoosten van Fairbanks. Die smalle en wilde rivier gaat ons een viertal dagen zoet houden met wildwater tot klasse IV.
Daarna gaat het richting Denali National Park, een reusachtig natuurgebied rondom Mount McKinley. Daar plannen we een tweedaagse trekking, vooral om beren en elanden te spotten.
Dan gaat het zuidwaarts tot in Anchorage, de grootste stad van Alaska vanwaar onze trip twee weken geleden begon. Daar brengen we de huurwagen terug en nemen een shuttledienst tot in een nabij gelegen baai, waar we de gletsjers in de zee zien uitmonden. Hopelijk blijft er ook nog wat tijd over om de stad zelf te bekijken, want op 2 juli om 1u `s nachts vertrekt onze vlucht terug naar Amsterdam, over Salt Lake City en New York.
De komende acht dagen dus waarschijnlijk geen berichten van ons, in Anchorage geven we weer een stand van zaken. Iedereen is hier trouwens nog steeds in topvorm, al beginnen de gezichten er al wat getaander uit te zien...

Greetz!
Joris, Jan, Steven, Wendy & Bob

4 opmerkingen:

Nathalie zei

Hey Bob & Co!

wauwauwauw! ziet er allemaal zo fantastisch uit: geniet dubbel en dik van deze unieke ervaring...en leve het avontuur. België lijkt opeens zo pietluttig en banaal!

het ga jullie goed!

Unknown zei

Hey Joris,

Ik heb de laatste foto's en filmpjes eens bekeken: het ziet er indrukwekkend uit! Hopelijk heb je wel voldoende anti-muggen spray bij. Die beestjes lijken me in Alaska niet meteen lieverdjes. Bovendien verwacht ik bij thuiskomst wel indrukwekkende foto's van beren. Anders laat ik je staan op de luchthaven en mag je de trein nemen, je weet wat je te doen staat ;).

Voor het geval het je mocht intresseren nog wat nieuws van het thuisfront: m'n examens en thesisverdediging zijn prima verlopen. Voor dat laatste (de thesis dus) weet ik zelfs m'n punten al: een 14. Ik ben dus supercontent.

Misschien ook meteen het één en ander bevestigen ivm het gaan halen gezien deze blog waarschijnlijk niet meer vaak gecontroleerd gaat worden door jullie. Zoals afgesproken kom ik met de Scenic jullie halen. Ons mama kan ook rijden en komt zonder tegenbericht ook met de PT Cruiser af.

Amuseer jullie daar nog,

greetz,

Willem

christel nichtje zei

hoi Joris ,

Voor ons ook een foto van een beertje , vooral voor Patrick en Stephanie.
Wij ( de rest , christel uw nichtje en neil en tasja) zijn akkoord met een eland. wees voorzichtig en beleef nog de tijd van uw leven !!

wij proberen zoveel mogelijk te volgen wat jullie ginder uitspoken.
veel plezier ,

christel en co

Unity zei

Wel wel,

Hier de mensen van de was en droogautomaat, Wendy kan wel volgen. Was toen reeds een avontuur met je, maar denk dat het daar nog imposanter en leuker moet zijn. Geniet ervan, doet met heimwee terug denken aan mijn 6 weken USA. Je mama vertelt dolenthousiast, en gezien de blog is niets overdreven, hopelijk kunnen we eens nakaarten nadien hier in Belgie.

En als er nog wagens nodig zijn om bagage op te halen, steeds bereid.

GRZ Van de gekke bende !