maandag 25 juni 2007

Change of plans

De voorbije week is lichtjes anders verlopen dan gepland. Delta River, de rivier die we voor een paar dagen wilden afvaren, staat bij onze aankomst zo laag dat we enkel een stuk van 2 mijl comfortabel kunnen afvaren, aan de samenloop met gletsjerrivier Black Rapid (en die heeft zijn naam niet gestolen...).
Jan en Joris komen IN hun boot aan wal, Wendy en ikzelf gaan tot tweemaal toe omver in de 2 meter hoge golven. Wendy ligt een achttal minuten in het ijskoude gletsjerwater en moet de rest van de dag bekomen. Ik geraak aan de kant maar aan de verkeerde oever: na anderhalf uur stappen kan ik de rivier veilig overzwemmen. Een flinke les in nederigheid vanwege de Alaskaanse natuur...
We bergen de boten voor een tijdje op en zetten koers naar McCarthy, een oud mijndorpje dat op 90 mijl van de geasfalteerde weg ligt. 90 mijl hobbelen (jawel, met platte band), maar een heerlijk relaxed dorpje van zo'n 200 man. We stoppen er drie dagen, gaan ijsklimmen op de gletsjer en vieren solstice (midzomer) in de Saloon (met afterparty aan de rand van de gletsjer).
We kunnen het niet later de boten uit te gooien op de gletsjerrivier, ditmaal slaat Steven aan het zwemmen. Zijn boot krijgen we pas mijlen verder aan de kant. Tweede les in nederigheid...
Daarna gaat de trip naar Valdez, het stadje waar de Transalaskan Pipeline aankomt, en tenslotte naar Anchorage. Joris en Wendy zijn nu onderweg naar Denali National Park, Steven, Jan en ikzelf plannen een trip naar het zuiden. Maar eerst houden we nog een dag halt in Spenard Hostel om Anchorage te bezoeken.
We proberen snel een filmpje te posten, maar dat gaat niet vanuit de Hostel.
Snel meer nieuws dus van het Alaskafront.
Groeten van ons allemaal!

Geen opmerkingen: