zaterdag 2 juni 2007

Het plan


Morgenvroeg stappen we in Amsterdam op de vlieger. Na een overstap in Atlanta komen we na 18 uur vliegen aan in Anchorage - in Belgenland is 't dan maandagochtend 8 uur, in Alaska is het avond.

Van daaruit gaat het per jeep 600 km noordelijker, naar Fairbanks, over Alaska's enige verharde weg die naam waardig. Daar hamsteren we eten en kopen we de laatste spullen: piketten, regenzeil, reservepeddels, visgerief... Een binnenlandse vlucht brengt ons op 7 juni naar het hoge noorden, naar Anaktuvuk Pass. Daar begint onze kanotocht op de John River, tot in Bettles.

Half juni proberen we naar de Tangle Lakes te geraken, ten oosten van Fairbanks. Daar plannen we een kleine halve week varen op fameus wildwater, gevolgd door een trekking van een weekje te voet. Dan rest ons enkel de terugreis naar Anchorage, en naar Belgiƫ.

Dat zijn zo 'n beetje onze plannen. Uiteraard afhankelijk van de riviercondities, het weer en wie-weet-welke avonturen on the way. Blijf ons vooral volgen, we houden jullie op de hoogte...

1 opmerking:

Joris zei

Ontzettend veel thrills en chills gewenst van een nu reeds verre fan.
Joris