donderdag 7 juni 2007

Onze eerste dagen in Alaska

Maandag zijn we met de 4x4 over George Park Highway uit Anchorage richting Fairbanks vertrokken. Onderweg in hippiedorp Talkeetna gestopt, waar Steven eerst geen bier kreeg omdat hij niet kon aantonen dat hij meerderjarig was (terwijl hij de oudste van de hoop is). `s Avonds de tenten opgeslagen in Bayer Creek, in het Denali National Park, waar ons de eerste verrassing te wachten stond: terwijl we zaten te eten, stond er plots een zwarte beer voor onze neus. `t Is te zeggen, op een luttele 50 meter. Hij was ons sneller beu dan wij hem...

De dag erna weg voortgezet langs prachtige vergezichten en viewpoints op Mount Mc Kinley, de hoogste berg van Noord-Amerika. Na een lange rit de huurauto terug ingeleverd op de luchthaven en ineens eens gaan kijken bij Wright Air Services. Die brengen ons morgen naar het Hoge Noorden. De kantoren waren gesloten, maar we konden ongehinderd tot op het tarmac doorlopen, tot bij de blikken doos die de klus zou moeten klaren. Oesje... Intussen weten we dat er maar twee medereizigers zijn en een piloot. Thans, dat laatste hopen we...

`s Avonds in de middernachtzon een Alaskan Amber gedronken, ondertussen even gestoord door een luidruchtige bever. Die vervelende beesten ook hier... Over vervelende beesten gesproken: de muggen. Ze vreten ons op...

Vandaag boodschappen gedaan voor de komende twee weken op het water. Fred Meyer, de plaatselijke supermarkt, kan trots zijn op ons! Terwijl we tussen de wapens en vislijnen stonden, kennisgemaakt met Norm Sanders, een Australier die hier 30 jaar lang bush pilot was. Hij heeft ons prompt uitgenodigd voor een luchtdoop down under. In de namiddag alles voor de komende veertien dagen herverpakt.

Morgenvroeg (donderdagavond voor jullie) vliegen we Tupolevgewijs naar Anaktuvuk Pass, een Eskimonederzetting, ver boven de poolcirkel, die enkel vanuit de lucht bereikbaar is. Dan kan ons wildwateravontuur pas echt beginnen. Jullie gaan minstens twee weken niets van ons horen, daarna staan we er hopelijk weer!
See you all folks!

Steven, Jan, Wendy, Joris en Bob

3 opmerkingen:

Unknown zei

Hey mannen (en vrouw),

Jullie zullen nu ergens halfweg de eerste tocht zijn. Hopelijk is alles tot nu toe goed meegevallen, zijn er al ettelijke zalmen verorberd en beren gespot. Deze lattste hoeplijk van niet te dichtbij, hoewel ik toch hoop dat Joris een teddybeer voor me meebrengt ;).

Jullie zijn er waarschijnlijk helemaal niet bezig in het verre Alska. Niettemin kan ik me niet houden en wil ik de verkiezingsuitslag meegeven. Kwestie van jullie eens wat andere stof tot discussie te geven dan wie de vis vandaag moet filleren;). Hier komt ie:
cd&v/n-va: 30%
vld: 19 %
VB:19 %
SP.A: 16 %
Lijst Dedecker: 6,5 %
Groen: 6 %

In Wallonie is de MR de grootste partij geworden. Maw een verassende uitslag in heel het land. Het zijn hier dus boeiende politieke tijden...

We kijken hier met spanning uit naar een volgend berichtje op de blog. Nog veel succes!

Willem

Linda zei

Hey stoerste mannen en vrouw van Belgie!

Hoop dat het jullie goed gaat..

Jullie blog maakt het zelfs vanuit Nederland allemaal spannend :).

Nieuwsgierigheid opwekkende voorbereidingen en dan.. .. .. 2 weken helemaal niks! Ik stel me al allerlei beelden voor van prachtig wild water, behendige peddelaars, schitterende bergen, enorme vissen - acrobatisch slingerend aan jullie hengel, veel koude en uiteraard ook vurige gesprekken..

Ik hoop dat jullie genieten en jullie jezelf en elkaar na dit fantastische avontuur nog liever zien dan jullie al deden..

Succes!

Ik wacht mer smacht op jullie volgende post!

Linda
(het Nederlandse vriendinnetje van Jan)

Linda zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.