maandag 28 mei 2007

Vorm


Ons team is in vorm, zoveel is duidelijk. Zaterdag en zondag namen de duo-teams Northern Light (Steven en teamgenoot Jelle) en Last Frontier (Joris en mezelf) deel aan de Raid Malheur XL, een extreme sportieve 12-uren wedstrijd in de Ardennen. Na een oriëntatieloop zaterdagavond - in de gietende regen, zondagochtend om 5 u 's ochtends de mountainbike opgekropen - weerom in de gietende regen. Mountainbiken afgewisseld met lopen, klimmen, boogschieten, kayakken, rivercrossing: goed voor een totaal van 100 km sporten. Doel van de wedstrijd: zoveel mogelijk checkpoints zoeken én vinden en dat binnen de vooropgestelde tijd. Dat alles in de heuvelachtige streek tussen Namen en Dinant.

Naast de wedstrijd werd het ook een boeiende kennismaking met de Ardeense fauna. Zaterdagavond oog in oog met (of beter middenin) een kudde everzwijnen gestaan, zondag bijna op een joekel van een slang getrapt, nadat we net een ree gespot hadden.

Nog groter was onze verbazing bij de prijsuitreiking. Van de 25 teams eindigden Steven en Jelle als vierde (op een totaal van 25 teams) en Joris en mezelf op de tweede plaats. Applaus voor onszelf, Expeditie Alaska is in vorm!

Geen opmerkingen: